Verse Tomatensoep

Geen tomatensoep uit blik maar gewoon zelf gemaakt met mooie verse ingrediënten en voor u het door heeft staat er een smaakvolle tomatensoep op tafel.

 

2 eetlepels olijfolie
1 grote ui
3 dikke tenen knoflook
1 kleine winterwortel
6 grote tomaten
Paar takjes tijm
Klein blikje tomatenpuree
2 blokjes runderbouillon of groentebouillon voor vegetarisch
700 ml water
Zout en peper
Eventueel scheutje room

ingrediënten voor verse tomatensoep

De ui en knoflook pellen en in stukjes snijden,
Tomaten ontdoen van de kroontjes en in partjes snijden,
Wortel schoonmaken en in kleine stukjes snijden,
Blaadjes van de takjes tijm ritsen

Olie in een soeppan verhitten en hierin de ui, knoflook en wortel rustig fruiten.
Na enkele minuten de tomatenpuree en tijmblaadjes toevoegen en nog 1 aan 2 minuten op laag vuur mee verhitten.
De stukken tomaat, water en bouillonblokjes toevoegen en het geheel op laag vuur ongeveer 15 tot 20 minuten laten sudderen. Wel af en toe even omroeren.

Nu alleen nog even de staafmixer er doorheen halen en eventueel extra op smaak brengen met een snufje peper en zout.

Geef een reactie