Vers gebakken amandelhartjes

Zelf heerlijke koekjes bakken in je eigen keuken. Alleen of samen met de kinderen.
En dan die heerlijke geur die uit de oven komt. Dat is toch en waar feestje.

200 gram bloem
150 gram boter (koud)
100 gram witte basterdsuiker
zakje amandeltjes
1 heel ei (voor het deeg)
1 eigeel (voor insmeren)

Snijd de boter in kleine blokjes.
Doe alle ingrediƫnten (behalve het eigeel) dan samen in een kom en vermeng alles samen tot een korrelige massa.
Vervolgens alles kneden tot dat er een mooie samenhangende deegbal ontstaat.
Maak het deeg iets plat, verpak het in huishoudfolie en leg het deeg dan vervolgens een uurtje in de koelkast.

oven voorverwarmen op 175 graden

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkplek tot een plak van ongeveer 3 tot 4 mm dik en steek of snijd hier dan de hartjes uit.

amandelhartjes op de bakplaat

Leg de hartjes op kleine afstand van elkaar op een met bakpapier bedekte bakplaat en plak er dan een amandeltje op.
Klop het eigeel even los en bestrijk hiermee de hartjes.

Bak de hartjes dan in ongeveer 10 minuten gaar of tot ze mooi goudbruin zijn.
Na het bakken af laten koelen en bewaren in een luchtdicht af te sluiten bewaardoos of trommel.

Geef een reactie