Varkenshaasje met Zeeuws spek

Een mooi gerecht waar u echt geen masterchef voor hoeft te zijn. Het Zeeuwse spek zal voor een mooie smaak zorgen bij het bereiden van dit varkenshaasje.
Op deze manier kan iedereen een mooi gerecht op tafel zetten waar veel mensen de vingers bij af zullen likken.

 

1 varkenshaas
Schaaltje gesneden Zeeuws spek
1 ui
3 a 4 aardappeltjes
1 gele paprika
Enkele champignons
1 tomaat
Peper
Zout
Provinciale kruiden
Zonnebloem- of olijfolie

Het varkenshaasje in een ovenschaal leggen. Nu het dunne uiteinde iets terug vouwen.
Hele varkenshaast bedekken met het Zeeuwse spek en de uiteinden van het spek onder het haasje schuiven.

Aardappels schillen, in blokken snijden en even schoonspoelen.
Ui, paprika, tomaat en champignons op de gebruikelijke manier schoonmaken en in stukken snijden.
Aardappelblokjes en overige groente door elkaar mengen met 2 eetlepels olie, iets zout en peper.
Daarna dit mengsel verdelen rondom het varkenshaasje.
De provinciale kruiden naar eigen smaak over het geheel strooien

Ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden

Geef een reactie