Tagliatelle met romige saus van prei en zalmsnippers

Tagliatelle met een romige saus van crème fraîche, prei en zalmsnippers. Een makkelijke snelle maaltijd die snel op tafel staat.

(voor 2 tot 3 personen)

250 gram ongekookte pasta
200 gram katenspek
1 flinke prei
200 ml crème fraîche
100 ml slagroom
olijfolie
zalmsnippers

Neem een ruime hoeveelheid water en kook daarin de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Snijd de prei in smalle ringen en de katenspek in blokjes.
Doe twee eetlepels olijfolie in een pan en fruit daar de prei even in.
Voeg de gesneden katenspek toe en laat deze nog even meebakken.
Dan de crème fraîche toevoegen en dit rustig door het geheel roeren op niet te hoog vuur.
Met een beetje slagroom kunt u de saus verder op gewenste dikte en smaak brengen.
Nu lekker verdelen over de borden en garneren met de zalmsnippers.

2 gedachten over “Tagliatelle met romige saus van prei en zalmsnippers

  • 9 mei 2017 om 10:43 pm
    Permalink

    Hoi Jaap wanneer voeg je de zalmsnippers toe, moeten ze ook meebakken?

    Beantwoorden
    • 10 mei 2017 om 7:13 pm
      Permalink

      Haha, vergeten. De zalmsnippers worden niet meegevallen maar die voeg je op het laatst toe als je je bord gevuld hebt.
      Zal het even aanpassen.
      Bedankt voor het opletten 😃

      Beantwoorden

Geef een reactie