Stoofpeertjes met rode wijn en steranijs

Smullen van heerlijk ouderwetse stoofpeertjes.
In dit recept is gebruik gemaakt van rode wijn en steranijs voor een verrassende smaak

 

1½ kilo peertjes
(Gieser Wildeman)
½ kilo donkerbruine suiker
750 ml rode wijn (medium/zoet)
4 kaneelstokjes
1 steranijs
De peertjes schillen en in partjes snijden en het klokhuis met pitjes verwijderen.
De schoongemaakte partjes in een ruime pan doen en daar de fles wijn over gieten.
De kaneelstokjes plus de steranijs kunt u nu ook toevoegen.
De suiker toevoegen en het geheel aan de kook brengen met deksel op de pan.
Zodra de peertjes koken, het vuur op laag zetten en ongeveer een uurtje laten sudderen.

rode stoofpeertjes in de pan

Na een uurtje het vuur weer op hoog en het kookvocht in laten koken tot het licht stroperig word.

De zuurgraad van de peertjes en de smaak van de wijn is heel bepalend voor het eindresultaat.
Heel verstandig is het om regelmatig even te proeven om te bepalen of u meer suiker wil gebruiken.

Geef een reactie