Spruitjes met rookworst en ui uit de koekenpan

Spruitjes met rookworst en ui.
Dit recept ooit gekregen en omdat het me wel iets leek, heb ik het diezelfde dag nog uitgeprobeerd.
Voor mij was het de moeite waard en zodoende wordt dit verrassende recept hier nu regelmatig gegeten.

 

750 gram spruitjes
2 uien
1 rookworst
4 eetlepels ketjap manis
1/2 runderbouillontablet

Pel de uien en snijd deze in stukjes (niet te fijn)
Snijd de rookworst in plakjes.
Maak de spruitjes schoon en kook de spruitjes dan met een beetje zout in ongeveer 15 minuten beetgaar.
Daarna afgieten en even laten uitlekken.

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en fruit hierin de uien.
Voeg vervolgens de plakjes rookworst toe en bak alles 5 min.
Daarna de ketjap manis toevoegen bij de uien en worst en het geheel nog 2 minuten laten sudderen.
Nu 100 ml kokend water en het halve bouillontablet toevoegen.
Schep uiteindelijk de spruitjes door het uien/worstmengsel en breng het nog even weer op temperatuur.

Geef een reactie