Spekburger op een broodje

De spekburger. Een echte burger voor lekkerbekken. Heerlijk voor bij de barbecue en ook makkelijk te bereiden in een koekenpan. Het jaar rondom genieten dus.

 

400 gr gehakt
1 eetlepel worcestersaus
2 eetlepels verse peterselie
peper en zout
8 dikke plakken ontbijtspek
4 plakken cheddar
4 broodjes bijv. ciabatta
verse rucola
rode uien chutney (recept)

Meng de gesneden peterselie met het gehakt en doe er de worcestersaus en iets peper en weinig zout bij.
Verdeel dit mengsel in 4 gelijke delen en vorm dit tot 4 hamburgers.
Leg nu aan beide kanten een plak ontbijtspek (vraag eventueel uw slager om de plakken iets dikker dan normaal te snijden)

Bak de burgers langzaam gaar en goudbruin op de braadplaat van de BBQ. Of als u alleen roosters heeft kan dit ook in een braadpan op de BBQ.

Snijd ondertussen de broodjes en laat deze even kort roosteren op de BBQ

Smeer vervolgens een laagje rode uien chutney (recept) op het broodje gevolgd door een laagje rucola.
Nu de heerlijke spekburger er op leggen.
Maak het geheel af met een plakje cheddar en sluit af met de bovenzijde van het broodje.

Natuurlijk kunt u deze burger ook in braadpan bakken als het geen BBQ weer is

Geef een reactie