Rode bieten stamppot met appel en ui

 Rode bieten zijn uitstekend geschikt om er een heerlijk stamppotje van te maken. Vooral met een lekkere appel er bij door, zal het goed in de smaak vallen bij veel mensen.

 

400 gram rode bieten (gekookt)
300 gram aardappels
klontje boter
nootmuskaat
melk
zout
2 uien
1 appel
2 eetlepels olijfolie

De aardappels schillen en op de normale manier gaar koken.
Ondertussen de appel schillen en ontdoen van het klokhuis. Daarna in kleine blokjes snijden.
De uien pellen en in blokjes snipperen.
Bietjes indien nodig, ook in kleine blokjes snijden of over een grove rasp halen.
Olie verhitten en hierin de ui even fruiten. Dan de rode bieten en appel toevoegen. Dit enkele minuten meebakken.

rode bieten mengsel

Als de aardappels gaar zijn, maak hier dan een grove aardappelpuree van met de boter, melk en nootmuskaat.
Dit op smaak brengen met een beetje zout.
Meng dit nu door het bietenmengsel zodat er nog een beetje structuur overblijft

Ook lekker bij dit recept: Kleine gehaktballetjes
.kleine gehaktballetjes

Geef een reactie