Pitabroodjes uit eigen oven

U kunt deze broodjes natuurlijk gewoon in de winkel halen.
Maar zeg nu zelf. Is zelf pitabroodjes bakken niet veel leuker ?

350 gr bloem
210 ml lauw water
1 tl suiker
7 gr droge gist
1 tl zout
1 el olie

Voor dit recept heb ik het deeg ouderwets met de hand gekneed. Maar als u een goede keukenmachine heeft met een deeghaak dan wil het daar natuurlijk ook mee.

Verwarm de oven voor op 230°C
Voeg de gist en suiker toe aan lauw/warm water en laat het even “wakker” worden.
Zeef de bloem met het zout en maak dan in het midden een kuiltje zodat je een ring van bloem krijgt.
Nu het gistmengsel, de suiker en de olie binnen in de ring
Meng de bloem nu langzaam met de vloeistof en ga door tot het een te kneden deeg wordt.

Nu doorkneden totdat het bijna niet meer aan de handen blijft plakken.
Stuif eventueel af en toe een beetje bloem op het deeg om het minder plakkerig te maken.

Vorm van het deeg 6 bolletjes en laat deze ongeveer 10 minuten onder een stukje ingevette folie liggen om te rijzen.
Druk vervolgens de bolletjes plat zodat ze het model van een pitabroodje krijgen en leg ze dan op een bakblik.
Nu nog even licht bestuiven met wat bloem.

Bak nu de pitabroodjes 6 tot 8 minuten totdat ze opzwellen en bruin worden. Haal ze dan van het bakblik en stop ze dan eventueel in een zak of onder een doek om ze iets zachter te laten worden.

Geef een reactie