Paksoi met ui sesamzaadjes en tomaat

Heerlijk verrassend fris gerecht van paksoi met diverse heerlijke smaken.
De smaak van de sesamzaadjes geeft een verrassend tintje aan dit groentegerecht.

 

1 paksoi
1 kleine ui
8 cherrytomaatjes
zout
peper
1 theelepel sesamzaadjes
1/2 eetlepel sesamolie
olijfolie

Verwijder het wortel-uiteinde van de paksoi en spoel de paksoi indien nodig, even af.
Snijd de stelen van de paksoi in grove stukken en het bladgedeelte in fijne repen.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden.
Pel en snipper de ui.
Verhit olijfolie in een koekenpan of wok en fruit de ui dan even aan tot de uit glazig begint te worden.
Voeg dan de paksoistelen en de cherrytomaten toe en bak deze dan nog ongeveer 3 minuten mee.
Voeg op het laatst de gesneden bladeren samen met het sesamzaad en een halve eetlepel sesamolie toe en laat nog circa 2 minuten doorbakken op laag vuur.
Op smaak brengen met een beetje zout en (versgemalen) peper.

Geef een reactie