Maaltijdsalade met asperges krieltjes en ei

Deze goedgevulde maaltijdsalade met onder andere zoute spekjes, diverse groenten en ei zal zeker in de smaak vallen

 

500 gr krieltjes in schil
200 gr asperges (vers)
+ 2 bouillonblokjes (kruiden)
of
1 potjes asperges (niet vers)
150 gr spekblokjes
100 gr gemengde sla
200 gr  kaas
4 eieren
verse peterselie (bosje)
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels Zaanse mayonaise
1 theelepel honing

Kook de krieltjes in 15 tot 20 minuten gaar . Daarna afgieten en af laten koelen.
Kook de eitjes in 8 tot 10 minuten hard.
Bij gebruik van verse asperges (de lekkerste versie)
Schil de asperges, verwijder de houterige onderkant en snijd de asperges dan in stukken van ongeveer 3 cm.
Kook de asperges nu in water met de bouillonblokjes in 5 minuten. Zet dan het vuur uit en laat het ze dan nog even 15 minuten na garen in het water. Vervolgens afgieten (bewaar 2 eetlepels kookvocht voor de dressing) en verder af laten koelen.Bij potje asperges (de snellere variant)
Asperges uit laten lekken en twee eetlepels vocht bewaren voor de dressing.
Vervolgens de asperges in stukjes van ongeveer 3 cm snijden.Bak de spekblokjes zonder extra boter of olie knapperig bruin in een koekenpan en giet daarna het overtollige vet weg.Peterselie fijn hakken.
Kaas in kleine blokjes of reepjes snijden.

Meng dan de krieltjes met de asperges, de peterselie, de kaas en de spekjes door elkaar en zet dit even weg.

Meng nu de 2 eetlepels olijfolie met de 2 eetlepels mayonaise, het kook- of aspergevocht en de honing tot een gladde dressing.

Verdeel de sla over de borden en schep hier vervolgens een deel van het aardappelmengsel bovenop en naar behoefte een deel van de dressing

Pel de eitjes, verdeel deze vervolgens in partjes en garneer hier de salade mee.

De gemengde sla in dit recept bestond uit een mix van ijsbergsla, rucola en gele paprika.
De gebruikte kaas was Jong belegen.

Geef een reactie