Kipfilet uit de rookoven

Een heerlijk sappige en smaakvolle kipfilet uit de rookoven. Heel lekker om zo op te eten maar ook erg goed bruikbaar als vlees in bijvoorbeeld een maaltijdsalade.

 

Zelf een lekker kipfiletje roken is helemaal niet zo moeilijk als veel mensen denken. Met behulp van een tafelmodel rookoventje kan het zelfs binnen in de keuken. Wel raadzaam is het om dan uiteraard wel de afzuiging aan te zetten. Doet u dat niet dan kan het nogal lachen worden met de rookmelders.

De 2 à 3 theelepeltjes houtmot zijn al ruim voldoende om het vlees lekker gerookt te krijgen. En in 20 tot 30 minuten zijn de filetjes klaar.
Snijd de kipfilet eventueel even doormidden om ze iets dunner te maken. (dan garen ze sneller)
Zelf vind ik naturel gewoon heel lekker omdat ik de rooksmaak genoeg vind maar eventueel even licht zouten of naar uw eigen smaak licht kruiden is natuurlijk ook geen probleem.

Dan de filetjes op het rooster leggen en de deksel op het oventje. Vuurtje onder de oven
aan en 20 to 30 minuten geduld hebben.

kip in rookoven     rookoven

 

 

 

Als uw afzuiging goed zijn best heeft gedaan en de buren niet naar de brandweer hebben gebeld, kunt u lekker rustig gaan genieten van een heerlijk sappig stukje gerookt kipfilet.

Geef een reactie