Kipburger

Een mooie snelle smaakvolle kipburger die zowel in de pan als op de BBQ een succes gaat worden

 

Kipfilet (1 per 2 burgers)
Sesambroodjes/bolletjes
Grof gemalen chili
1 eetlepel paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
ijsbergsla of Rucola
citroensap
Mayonaise

Meng het paprikapoeder en grof gemalen chili (chili naar eigen smaak) door de olijfolie en maak hier de marinade van.

Snijd de kipfilets doormidden om per filet 2 dunne plakken te krijgen.
Doe de kipfilets in de marinade en zorg dat ze rondom mooi bedekt zijn.

Leg de filets op de BBQ en bak ze aan beide kanten gaar. (ongeveer 3 tot 5 minuten per kant. Afhankelijk van de dikte) Zorg er in ieder geval voor dat de kip wel gaar is.
Tijdens het bakken eventueel naar eigen smaak nog iets peper en zout over de kip.

Neem 2 eetlepels mayonaise en doe hier 2 eetlepels citroensap bij. Dit even goed door elkaar mengen.

Snijd de broodjes door midden en smeer op het onderste gedeelte een laagje van de citroenmayonaise.
Leg een laagje ijsbergsla of rucola (iets meer smaak) op het broodje en daar dan de gebakken kipfilet bovenop.

Het is erg lekker als de broodjes even licht geroosterd zijn voordat u de burger klaar maakt.

Geef een reactie