Groene asperges met ham en Parmezaanse kaas

 

Groene asperges bieden prachtige mogelijkheden om er iets heerlijks van te maken.
Smullen van deze mooie groente, in combinatie met deze smaakvolle omhulsel, zal ook geen probleem zijn.

 

500 gr groene asperges
25 gr geraspte Parmezaanse kaas
plakken ham (1 per 2 à 3 asperges)
1 eetlepel paneermeel
olijfolie
peper en zout

Oven voorverwarmen op 200 graden

De asperges wassen en schoonmaken door even de bruine stukjes te verwijderen en het onderste houterige deel er af te snijden.

Kook de groene asperges kort in ruim water met een snufje zout voor ongeveer 5 minuten.
De asperges voorzichtig uit het water halen met een schuimspaan en even goed laten uitlekken.

Rol  2 à 3 asperges (Afhankelijk van de dikte) in een plakje ham en leg deze in een met olijfolie ingevette ovenschaal.

Meng de geraspte Parmezaanse kaas met het paneermeel. Strooi dit mengsel over het geheel in de ovenschaal.
Besprenkel alles met een beetje olijfolie  en zet de ovenschotel ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven zodat de bovenlaag mooi knapperig en goudbruin wordt.

Geef een reactie