Eendenborstfilet met sinaasappelsaus

Met deze malse eendenborst overgoten met smaakvolle sinaasappelsaus zet u een heerlijke verwennerij op tafel.

 

4 Eendenborstfilet met vel
150 ml Sinaasappelsap (liefst vers)
200 ml jus of wildfond
50 gr suiker
1 plak kruidkoek
Peper (liefst uit de molen)
Zout (liefst uit de molen)

Sinaasappelsaus:

Laat de suiker rustig karamelliseren in een pan en blus daarna de karamel af met de sinaasappelsap.
LET OP, gesmolten suiker is erg heet en kan spetteren bij het afblussen.
Bij het afblussen zal de suiker eerst weer gaan stollen maar deze smelt wel weer als u de saus weer op temperatuur brengt.
Voeg vervolgens de jus toe en breek de koek in stukjes en voeg ook deze toe aan de saus. De koek zal geheel oplossen
Nog even verhitten en eventueel iets laten indikken.

De eendenborst:

Snijd de velkant van de eendenborst kruislings in.
Bak de eendenborst zonder boter of vet eerst met de velkant naar bebeden, even rustig aan gedurende ongeveer 10 minuten.
Hierdoor zal het vet uit de huid loskomen en voldoende zijn om de eendenborst te bakken.
Nu met de molen peper en zout over de eendenborst malen en dan omkeren en nog even enkele minuten bakken.
Dan het vuur uit en de eendenborst afdekken met folie en ongeveer 5 minuten laten rusten.
Voor het opdienen, de eendenborst in plakjes snijden en een gedeelte van de saus er overheen gieten.
Heerlijk met gemengde salade en gebakken aardappelschijfjes.

Geef een reactie