Kippengehaktballetjes uit de oven

Heerlijke oven-gebakken kippengehaktballetjes die ook zeer goed bruikbaar zijn in een lekkere pasta of als lekkere snack tussendoor.

 

500 g kippengehakt
50 g katenspek
2 teentjes knoflook
1 bosje peterselie
50 gr geraspte Parmezaan
1 ei
2 eetl. paneermeel (ong. 30 gr)

Over voorverwarmen op 200 graden.
Knoflook pellen en dan fijn snijden.
De plakjes katenspek in stukjes snijden.
Snijd de peterselie fijn.

Meng nu de knoflook, peterselie, Parmezaanse kaas, paneermeel en het ei goed door de gehakt heen. Iets peper en zout voor de smaak.

Draai vervolgens kleine gehaktballetjes van het gehakt en verdeel deze over een met bakpapier bedekte bakplaat.

Bak nu de gehaktballetjes in de oven in ongeveer 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar

Geef een reactie