Appelmeisjes

Geen zin in het kneden van deeg of het roeren van beslag? Met de benodigde ingrediënten heeft u zo 8 heerlijke appelmeisjes uit de oven

 

4 plakken bladerdeeg (vriezer)
2 appels bijv. Elstar
3 eetlepels suiker
1 theelepel kaneel
150 gr amandelspijs
1 ei
eetlepel abrikozenjam

Oven voorverwarmen op 220 graden

Maak kaneelsuiker door de suiker met het kaneel te mengen.
Snijd de plakken bladerdeeg door midden (als ze nog net niet volledig ontdooit zijn)
Strooi kaneelsuiker op het werkblad en leg daar de plakken bladerdeeg met de plakkerige kant in. Vervolgens even goed aandrukken en dan met de suikerkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat leggen.

Maak de amandelspijs slapper met losgeklopt ei, zodat het met een spuitzak te verwerken is.
Spuit dan op elke plak een rand spijs.
Schil de appels en verwijder hiervan het klokhuis. Snijd vervolgens de appels in dunne partjes.
Leg de partjes dakpansgewijs op de spijs en druk ze even aan.

Nu in het midden van de oven goudbruin afbakken in ongeveer 15 minuten. Let wel op want het bruinen kan behoorlijk snel gaan.

Doe een volle eetlepel abrikozenjam met 1 eetlepel water in een pannetje en verwarm dit zodat de jam mooi vloeibaar en strijkbaar wordt.

Bestrijk uiteindelijk de appelmeisjes mooi in met de vloeibare abrikozenjam.

Geef een reactie