Rauwe andijvie stamppot met kaas en spekjes

Een makkelijke stamppot van rauwe andijvie met spekjes en kaas. Een voedzame en smakelijke maaltijd die in weinig tijd op tafel staat.

 

500 gram aardappels
400 gram andijvie
25 gram boter
150 ml melk
200 gram geraspte kaas
250 gram zoute spekjes

Bak de zoute spekjes tot ze bijna knapperig zijn en haal ze dan uit het vet wat vrijgekomen is. Bewaar zowel de spekjes als het vet voor later.
Schil de aardappels en kook deze tot ze gaar zijn.
Kook ondertussen de melk en zorg dat dit warm is zodra de aardappels gaar zijn.
Zodra de aardappels gaar zijn kunt u deze afgieten.
Nu de kaas, de boter en het vet toevoegen en alles fijnstampen. Vervolgens zoveel melk toevoegen totdat er een redelijk stevige smeuïge massa ontstaat.
Als laatste de andijvie en het grootste deel van de spekjes toevoegen en dit er goed doorheen mengen.
Bij het opdienen de laatste spekjes er overheen strooien.

Geef een reactie